Satyam levert WK-managementsysteem op

De Indiase dienstverlener Mahindra Satyam heeft de belangrijkste applicatie voor het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika opgeleverd aan de FIFA.

De Indiase dienstverlener Mahindra Satyam heeft de belangrijkste applicatie voor het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika opgeleverd aan de FIFA.

Het online Event Management System (EMS) wordt ingezet voor het beheer van logistieke activiteiten en voor het inplannen van vrijwilligers. Het WK voetbal vindt plaats van 11 juni tot 11 juli.

Het systeem is uitgebreid getest, zegt de dienstverlener. De testperiode duurde tien dagen en betrof onder andere een prestatietest met een zware databelasting. Ook voerde Satyam kwaliteitstests uit op het gebied van beveiliging, en op de inzet van hardwareapparatuur in de tien stadions, het internationale uitzendcentrum en het FIFA-hoofdkwartier.

De meest recente integratietests waren gericht op de communicatie tussen het systeem, de aanbieders van de netwerken en mobiele infrastructuur en de FIFA-organisatie.

Zo werd onder meer nagegaan hoe het systeem omgaat met een groot aantal gelijktijdige gebruikers. Ook de snelheid en efficiëntie van de verbinding met andere communicatiesystemen werd bekeken. Deze systemen omvatten onder andere de applicaties die lokaal worden gehost in het datacenter.

‘We hebben driehonderd manjaren geïnvesteerd in ontwikkeling, testen en afstemmen van dit webgebaseerde EMS, dat wordt ingezet bij een van de grootste internationale sportevenementen. We hebben hiervoor al onze expertise ingezet’, zegt hoofd sport Dilbagh Gill van Mahindra Satyam.

Het systeem werd ontwikkeld op basis van Microsoft-technologie, en heeft verschillende modules die de processen tijdens het wereldkampioenschap ondersteunen. Overigens zal het EMS ook gebruikt worden ter ondersteuning van andere toernooien.

Eén module is bijvoorbeeld de accreditatiemodule die ervoor zorgt dat alle deelnemers en werknemers van de ondersteunde organisatie toegang krijgen tot het toernooi en een badge krijgen.

De FIFA verwacht dat er tweehonderdduizend badges worden geprint tijdens het toernooi.

in samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content