Savaco koopt ABC

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Kortrijkse informaticabedrijf Savaco heeft de overname van het bedrijf Allround Business Computers (ABC) uit Waregem afgerond.

Het Kortrijkse informaticabedrijf Savaco heeft de overname van het bedrijf Allround Business Computers (ABC) uit Waregem afgerond.

ABC, goed voor een omzet van 3,5 miljoen euro, is namelijk Service Delivery Partner voor HP en Belgacom Business Partner, en staat bekend als expert op het vlak van bekabeling. Het klantenbestand bestaat vooral uit middelgrote kmo’s. Alle werknemers van ABC zijn nu aan de slag in de vestiging van Savaco in Kortrijk, waar ze werden geïntegreerd in de afdeling Networking Solutions.

“Deze overname past perfect in onze groeistrategie,” zegt Rik Vandemoortele, een van de oprichters van Savaco, in een persbericht. “Door de snelle evolutie van producten en technologieën in de ict-sector, en de steeds groeiende noden van onze klanten, moeten we onze capaciteit en competenties voortdurend opvoeren. Door deze overname wordt ons producten- en dienstengamma aanzienlijk uitgebreid.” Het werknemersbestand van Savaco is, ook door interne groei, gegroeid van 50 naar zo’n 70 medewerkers. Het bedrijf draait een omzet van 15 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content