Scarlet wil digitale tv aanbieden

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Scarlet wil – nu het onder de Belgacom-vlag vaart – ook digitale televisie aanbieden, mogelijk al tegen de zomer.

Scarlet wil – nu het onder de Belgacom-vlag vaart – ook digitale televisie aanbieden, mogelijk al tegen de zomer.

Dat nieuws staat te lezen in een open brief van de nieuwe Scarlet-ceo Matteo Gatta aan de klanten. Hij vervangt de Nederlandse managing director Gert Post, die na de overname door Belgacom vertrok. Matteo Gatta was tot eind vorig jaar bij Belgacom vice president ‘Strategic Planning & Projects’. Tussen 2004 en 2006 was hij ook al het hoofd van de marketing en product management bij BICS: Belgacom International Carrier Services.

Tegen de zomer wil Scarlet uitpakken met digitale televisie. Die zal toegevoegd worden aan een vernieuwde Scarlet One formule met internet en gratis telefonie. Ook Mobile 3G zal een onderdeel van het aanbod vormen, blijkt uit [de mededeling]. Overigens is het lang niet de eerste keer dat Scarlet aankondigt dat het digitale televisie wil aanbieden. Al in 2005 – ruim voor de Belgacom-deal – werden de eerste voorzichtige tv-ballonnetjes al opgelaten.

Opmerkelijk is nog dat Matteo Gatta er sterk de nadruk op legt dat Scarlet – ondanks de Belgacom-vlag – een onafhankelijke koers kan blijven varen om sneller op ontwikkelingen in de markt te kunnen inspelen. Zo lanceerde Scarlet eerder dit jaar al een ADSL-instapformule, een laaggeprijsd ‘light’-aanbod.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content