Schoenen met ingebouwde gps-navigatie

Een Britse ontwerper werkte zijn schetsen voor een paar schoenen met ingebouwde gps-navigatie uit tot een werkend prototype dat de weg wijst via in de schoenpunten ingebouwde mini-led’s.

Een Britse ontwerper werkte zijn schetsen voor een paar schoenen met ingebouwde gps-navigatie uit tot een werkend prototype dat de weg wijst via in de schoenpunten ingebouwde mini-led’s.

Dominic Wilcox noemt zijn gps-schoenen No Place Like Home schoenen omdat hij zijn inspiratie voor het bijzondere ontwerp haalde uit de Wizard of Oz. Daarin draagt het hoofdpersonage Dorothy een speciaal paar schoenen dat haar naar huis kan brengen door de hielen simpelweg tegen elkaar te klikken. Op een vergelijkbare wijze kan Wilcox de gps in zijn schoenen activeren door ze tegen elkaar te klikken.

De bestemming heeft hij al eerder in de schoenen opgeladen via speciale software en een USB-kabel. De GPS zit in de hiel van de linkerschoen die op de achterzijde is uitgerust met een antenne voor de communicatie met de satellieten. Een ring van oplichtende mini-led’s op de voorzijde van de schoen geeft de juiste richting aan. Bovendien communiceert de schoen draadloos met de rechterschoen die met oplichtende led’s aangeeft hoe dicht de drager van het paar schoenen bij zijn bestemming is. De ontwerper koos voor led’s omdat die het best zichtbaar zijn in zonlicht.

Wilcox maakte de No Place Like Home schoenen in opdracht van het Global Footprint project in Northamptonshire, een plek die bekend staat om haar schoenenindustrie. De ontwerper werkte voor het project samen met een plaatselijke schoenmaker en kreeg ook hulp van een ingenieur gespecialiseerd in interactieve toepassingen. In een video legt hij uit hoe de gps-schoenen werken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Partner Content