School geeft elke leerling een laptop

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Een school in het Oost-Vlaamse Kruibeke schenkt elk van haar 220 leerlingen een eigen laptop.

Een school in het Oost-Vlaamse Kruibeke schenkt elk van haar 220 leerlingen een eigen laptop.

De basisschool in Kruibeke heeft 44.000 euro uitgetrokken voor de aankoop van 220 laptops, die aan elke leerling worden gegeven, tot ze de school verlaten. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad. “In plaats van te investeren in een nieuw informaticalokaal en in een containerklas voor het derde leerjaar, kwamen we op het idee van een laptop per leerling. Dat bleek even duur te zijn”, aldus directrice Ann Van Damme in de krant.

De kinderen, van het eerste tot het zesde leerjaar, mogen de laptop bijhouden en ’s avonds mee naar huis nemen tot ze de school verlaten. “Het is voor de verzekeringen de beste oplossing. Stel u voor wat dat geeft bij een inbraak, die 220 toestellen op school.”

En er is nog een belangrijk voordeel: gelijke kansen en het overbruggen van de digitale kloof. “Er zijn kinderen die thuis niet over een computer beschikken. Dankzij hun eigen laptop worden ze alsnog vertrouwd met informatica.”

De school rekent op de goede zorg van ouders en leerlingen voor de laptop die ze meekrijgen. “Als we een passer of rekenmachine meegeven, komen die ook steeds verzorgd terug. We zullen de kinderen een lijst met tips meegeven. Volgens kenners is het normaal dat drie procent van de computers sneuvelt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content