SD Worx breidt uit naar Frankrijk

Het Belgische HR-consultancybedrijf SD Worx heeft het Franse bedrijf LOGI-RH overgenomen. Bedoeling is dat SD Worx meer lokale dienstverlening kan bieden.

Het Belgische HR-consultancybedrijf SD Worx heeft het Franse bedrijf LOGI-RH overgenomen. Bedoeling is dat SD Worx meer lokale dienstverlening kan bieden.

LOGI-RH is gespecialiseerd in het ontwikkelen van payrollsoftware en heeft vestigingen in Marne la Vallée (bij Parijs), Biarritz, Lyon en Straatsburg. LOGI-RH heeft 60 werknemers en ongeveer 500 klanten. Het bedrijf staat in voor ruim 250.000 loonberekeningen per maand. Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

SD Worx zegt met de overname “tegemoet te komen aan de vraag van haar klanten die nu al in de Benelux en Frankrijk gevestigd zijn of dat worden. Zij willen de berekening en verspreiding van de loonbrieven graag lokaal via SD Worx regelen. De payroll-engine van LOGI-RH gaat daar in de toekomst voor zorgen.”

SD Worx zegt een duidelijke trend van internationalisering te voelen. “Naast de bekende multinationals kijken steeds meer lokale spelers over de schutting en openen kantoren over de grens. De helft van de grotere opdrachtgevers van SD Worx heeft momenteel een of meerdere buitenlandse vestigingen. Parallel aan deze trend stijgt ook de vraag naar grensoverschrijdende geïntegreerde HR-oplossingen (payroll, HRM en sociaal-juridische ondersteuning).”

Om die reden wil het Belgische bedrijf in buitenland sterker staan. Verwacht wordt dat SD Worx in 2008 uitbreidingen naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zal aankondigen. In 2003 opende SD Worx een kantoor in Luxemburg en in 2006 in Nederland. Daarnaast bedient SD Worx via haar Pay Circle Network – een internationaal netwerk van partners in HRM en payroll – zijn klanten over heel Europa. De firma wil dat netwerk in 2007 verder uitbouwen met nieuwe partners.

Partner Content