Seagate neemt LaCie over (update)

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Seagate heeft een controlerend belang genomen in LaCie.

Seagate heeft een controlerend belang genomen in het Franse LaCie en gaat dat nog uitbouwen.

Seagate, na Western Digital de nummer twee op de harddiskmarkt, telt 186 miljoen dollar neer voor een belang van 64,5 procent in sectorgenoot LaCie. Het zijn de aandelen die LaCie-ceo Philippe Spruch zelf in handen heeft. Seagate wil zijn belang de komende maanden nog uitbreiden tot zowat 95 procent. Seagate koopt zich zo een sterkere consumentenopslagpoot. Die zal overigens geleid worden door Spruch.

Het hardeschijvensegment consolideert zo verder. Western Digital kocht vorig jaar Hitachi GST, waarna Seagate de harddiskpoot van Samsung overnam.

Update: Wat met Wuala? De overname van LaCie door het Amerikaanse Seagate roept vragen op over wat er met de informatie gebeurt die gebruikers op de online opslagdienst Wuala hebben staan. Wuala (Caleido) werd in 2009 overgenomen door LaCie in 2009. Wuala had als troef – ten opzichte van de Dropboxen van deze wereld – dat het zijn servers uitsluitend in Europa (Zwitserland) had staan, wat ze niet onderhevig maakt aan Amerikaanse controle (onder de zogenaamde ‘Patriot Act’). Wuala blijkt zich ten zeerste bewust van die troef, waardoor het bedrijf nu ook onmiddellijk mogelijke onrust bij zijn gebruikers de kop probeert in te drukken. In een blogpost stelt de firma dat de Wuala-servers exclusief in Europa zullen blijven staan en dat de gebruikersdata 100 procent veilig zijn. “Wij zullen die topprioriteit altijd in ons achterhoofd houden”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content