Website van Vooruit.brussels gehackt

© Getty Images

Vooruit.brussels is op dinsdagochtend 16 april het slachtoffer geworden van cybercriminaliteit. De website is gehackt en offline gehaald.

De hackers vragen geld om de gegevens terug vrij te geven, wat de partij weigert. Vooruit.brussels heeft meteen een klacht neergelegd bij de politie en melding gedaan bij de Gegevensbeschermingsautoriteit.

De hackers konden op een nog onbekende manier naar binnendringen en hebben zichzelf toegang verleend tot de database van de website van Vooruit.brussels en van parlementslid Els Rochette. Zo kregen ze toegang tot websitepagina’s en gegevens die nu niet meer te recupereren vallen. In de database hebben ze een boodschap achtergelaten waarbij ze duidelijk maken dat ze een som geld willen ontvangen.

Er is besloten om niet toe te geven aan deze hedendaagse en steeds populairder wordende vorm van criminaliteit, stelt Vooruit.brussels. ‘We nemen alle voorzorgsmaatregelen, zodat het probleem zich niet meer kan stellen in de toekomst en beroepen ons op externe professionals. Dit is een heel vervelende situatie, net in volle campagne, en in tijden waar extremen aan macht winnen’, aldus Suzy Bleys en Ans Persoons, co-voorzitters van Vooruit.brussels.

Vooruit.brussels betreurt de timing van het voorval. Het belooft een harde verkiezingsstrijd te worden, gedomineerd door extreme boodschappen en campagnes die soms op het randje zijn. ‘De website, waar onze medewerkers de laatste maanden hard aan gewerkt hebben, was een uithangbord waar we erg trots op waren. We laten ons niet terugslaan door dit voorval. We blijven ons focussen op wat echt telt voor de Brusselaars: netheid, veiligheid, groeikansen voor jongeren en betaalbaar wonen’, besluiten Suzy Bleys en Ans Persoons.

Partner Content