Western Digital waarschuwt klanten voor diefstal van gevoelige gegevens

Enkele harddisks van Western Digital. © WD
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Opslagspecialist Western Digital heeft bevestigd dat bij een recente cyberaanval klantgegevens zijn gestolen. De webwinkel van het bedrijf hoopt tegen 15 mei zijn deuren opnieuw te kunnen openen.

De aanvallers wisten eind maart een kopie van de database van de webwinkel van Western Digital te bemachtigen. Daarin zijn onder meer namen van klanten, factuur- en verzendadressen, e-mailadressen en telefoonnummers opgenomen. Ook wachtwoorden en gedeeltelijke kredietkaartnummers werden ontvreemd, al waren die datasets volgens het bedrijf wel in een versleuteld formaat opgeslagen.

MyCloud

De Amerikaanse maker van harde schijven en andere opslagmedia zegt onmiddellijk na de aanval ‘maatregelen te hebben getroffen om het incident te bestrijden en een onderzoek te hebben ingesteld met de hulp van vooraanstaande deskundigen uit de beveiligingsbranche’. Eén van die maatregelen was het (af)sluiten van de webwinkel en andere systemen die met het internet in verbinding staan. De MyCloud-dienst van het bedrijf werd op 13 april opnieuw opgestart.

Western Digital verwacht dat de toegang tot zijn webwinkel vanaf 15 mei hersteld is. Klanten wiens data op straat zijn beland, zullen daarover eerdaags rechtstreeks gecontacteerd worden door het bedrijf.

In samenwerking met Dutch IT Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content