“Serieus lek” in beveiligingssoftware van Samsung Galaxy S4?

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Onderzoekers beweren dat Samsungs beveiligingssoftware Knox, dat onder meer beschikbaar is voor de Galaxy S4, kwetsbaar is. E-mails en andere data zouden onderschept kunnen worden. Samsung ontkent het probleem niet, maar wuift het wel weg.

Volgens Israëlische onderzoekers, gespecialiseerd in cyberbeveiliging, bevat Samsungs zakelijke securityplatform Knox een kwetsbaarheid die “een serieuze bedreiging vormt voor gebruikers”. Het lek zou kwaadwilligen “gemakkelijk” in staat stellen e-mails mee te lezen, gegevens te onderscheppen, data te monitoren of kwaadaardige apps te installeren. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Het probleem werd ontdekt op een Galaxy S4-smartphone waar Knox op geïnstalleerd werd. De software draait niet standaard op deze smartphone, wel op de Galaxy Note 3. Het is niet duidelijk of het probleem zich ook bij dit toestel voordoet.

Samsung: “Niet ernstig” Samsung ontkent het beveiligingslek niet tegenover The Wall Street Journal, maar zegt dat het niet om een ernstig probleem gaat. Het zou een “variant op bekende aanvallen” zijn. Voorts draaien de getroffen apparaten volgens Samsung “niet de volledige Knox-software”.

Knox is een programma voor de zakelijke markt, waarmee Samsung wil concurreren met BlackBerry. De software maakt het mogelijk je persoonlijke en zakelijke data elk in een aparte omgeving te laten draaien, en de zakelijke gegevens extra te beveiligen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content