Sharp-topman: iPhone krijgt OLED-scherm

© Reuters

Apple zou voor een van de volgende iPhone-modellen overstappen naar OLED-schermen. Die kunnen een beter beeld geven en nemen minder plaats in. Al is het onduidelijk wanneer de overstap zal gebeuren.

De zeer duidelijke hint komt van Tai Jeng-wu, de topman van beeldproducent Sharp, dat sinds deze zomer eigendom is van Foxconn en schermen voor Apple maakt. Tijdens de uitreiking van een eredoctoraat in Japan zei hij dat “De iPhone evolueert en nu is het tijd om van LTPS (low-temperature poly-silicon) naar OLED-schermen te gaan.” Hij voegt er aan toe dat als apple het niet zou doen, er weinig innovatie zou zijn. Aldus de Nikkei Asian Review.

OLED heeft als voordeel dat de schermen een beter contrast kunnen weergeven, maar de schermen zijn ook flexibeler wat kromme of zelfs vouwbare schermen mogelijk kan maken.

De stap zou niet meer dan logisch zijn voor Apple. Naast Samsung hebben ook Huawei, HTC en vele anderen al langer modellen met de nieuwe beeldtechnologie. Samsung gebruikt de beeldtechnologie onder meer in zijn S7 Edge en Note 7, waar het scherm tot over de rand doorloopt.

Of OLED al bij de volgende iPhone zal opduiken is niet helemaal zeker. Al schreef de Nikkei Asian Review eerder al dat Apple voor de tiende verjaardag van de iPhone, volgend jaar, een 5,5 inch premium model zou uitbrengen met OLED, samen met twee andere modellen op de oude beeldtechnologie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content