“Shell en Philips ontevreden over T-Systems”

T-Systems zou ondermaats presteren bij Shell en Philips.

T-Systems zou ondermaats presteren bij Shell en Philips.

T-Systems sloot in april 2008 een vijfjarig contract met Shell, waarbij het wereldwijd hosting- en opslagdiensten levert aan het olieconcern. De waarde ervan bedraagt één miljard euro. Eind 2009 ging Koninklijke Philips Electronics met T-Systems in zee voor het leveren van datacenter- en SAP-infrastructuurdiensten op basis van cloud computing. De grote uitbestedingscontracten passen in de internationale strategie van topman Reinhard Clemens. Hij wil dat T-Systems meer Europese multinationals als klant binnenhaalt en minder afhankelijk wordt van de omzet uit moederland Duitsland.

Volgens de Duitse krant Handelsblatt maakt T-Systems zijn beloftes in de praktijk niet waar. Het bedrijf zou de contracten met lage prijzen en beloftes over kostenbesparingen hebben weten binnen te slepen. In de praktijk heeft de ict-dienstenleverancier moeite om goedkope standaarddiensten te leveren en de overgenomen it’ers op een efficiënter manier in te zetten.

De Duitse zakenkrant voert een aantal analisten op die stellen dat de ict-dochter van Deutsche Telekom te weinig ervaren is om dit soort grote internationale deals probleemloos uit te voeren. Een woordvoerder erkende dat er sprake is geweest van ‘enkele escalaties’, maar spreekt van kinderziektes die vaker voorkomen bij de overstap naar een andere ict-leverancier.

De migratie en consolidatie van de it-omgeving van Shell naar het Dynamics Computing-platform (dat is de naam voor het clouddienstenaanbod van T-Systems, nvdr) is complex en neemt tussen de twee tot drie jaar tijd in beslag.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content