Sibelga, Dockx en Delta Lloyd winnen Belgische Usability Awards

Op de elfde editie van de Belgian Usability Awards zijn de meest gebruiksvriendelijke websites (en hun bouwers) in de kijker gezet.

Op de elfde editie van de Belgian Usability Awards zijn de meest gebruiksvriendelijke websites (en hun bouwers) in de kijker gezet.

De beste overheids- of non-profit website is Sibelga, ontworpen door webbureau Marlon. De jury loofde onder meer de smartphoneversie van de site en de goede aanpak van de aansluitingsformulieren. Ondernemeninantwerpen.be (van Pure Communication) en de Brailleliga (ook ontworpen door Marlon) haalden de tweede en derde plaats.

Onder bedrijfs- en commerciële websites kreeg de website van verhuurbedrijf Docks (ontworpen door Statik) alle lof omwille van zijn goede flow, goed uitgewerkt responsive design en het feit dat de site meteen to the point komt. Hier waren de tweede en derde plaats voor Delta Lloyd (van het Gentse bureau Wijs) en Bloovi (Internally).

Voor de publieksprijs kon Delta Lloyd wel de eerste plaats veroveren met een overtuigende 44,3 procent van de stemmen. US Leuven en Docks eindigden op de tweede en derde plaats met respectievelijk 15,9 procent en 10,1 procent.

De bekroning van de meest gebruiksvriendelijke websites komt er naar aanleiding van de World Usability Day, die vandaag doorgaat. In totaal waren er jaar uit 108 inzendingen waaruit de jury, met onder meer Els Aerts van AGConsult en David De Block van Internet Architects, kon kiezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content