Sibelga smukt ict-infrastructuur op

De beheerder van de Brusselse distributienetten voor elektriciteit en aardgas heeft 9,2 miljoen euro veil voor nieuwe it- en telecominfrastructuur.

De beheerder van de Brusselse distributienetten voor elektriciteit en aardgas heeft 9,2 miljoen euro veil voor nieuwe it- en telecominfrastructuur.

Data News sprak cio Philippe Colin van Sibelga al eerder dit jaar in een groot interview. De Brusselse distributienetbeheerder moest, door de vrijmaking van de energiemarkt, vanaf 2005 op it-vlak loskomen van Electrabel, zo vertelde Colin toen. Sindsdien heeft de organisatie heel wat migratie-inspanningen geleverd. Momenteel zou Sibelga over een informaticasysteem beschikken dat voor 90 procent onafhankelijk is van Electrabel.

Nu schrijft Sibelga dus een nieuwe aanbesteding uit, voor de vernieuwing van de ict-infrastructuur. Ook daarvan maakte Colin destijds al melding. “Dat wordt een contract dat nog meer gericht zal zijn op de kwaliteit van de dienst, de ‘monitoring’ en de kostenbeheersing”, klonk het toen, “en daarbij bereiden we ons steeds meer voor op de toevoeging van nieuwe functies zoals de omzetting van onze telefoonlijnen naar voice over ip. Bovendien overwegen we ook om de beheersinformatica en de industriële automatisering, die de netten bestuurt, dichter bij elkaar te brengen.”

De aanbesteding is goed voor een geraamde 9,2 miljoen euro. Ze is onderverdeeld in 3 grote percelen: ‘hardware’, ’telecom’ en ‘diensten en ondersteuning’. De inschrijvingen moeten binnen zijn op 25 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content