Siemens boekt miljardenverlies

Het verlies is een gevolg van de kosten van de herstructurering en het corruptieschandaal.

Het verlies is een gevolg van de kosten van de herstructurering en het corruptieschandaal.

De Duitse technologiegroep Siemens heeft in het laatste kwartaal van het boekjaar 2007/08 een verlies van 2,4 miljard euro geboekt. In hetzelfde kwartaal vorig jaar meldde het bedrijf nog een verlies van 74 miljoen euro. Siemens moest 4 miljard euro gebruiken voor de herstructureringskosten en de boetes voor het corruptieschandaal waarin het bedrijf was verwikkeld.

Siemens behaalde in het voorbije kwartaal wel een hogere omzet (+7 procent) van 21,7 miljard euro en ook de orders stegen met 4 procent tot 22,2 miljard euro.

Ceo Peter Löscher verklaarde dat het bedrijf zijn “ambitieuze” verwachtingen voor het huidige boekjaar (dat eindigt in september 2009) behoudt ondanks het onzekere economische klimaat.

Over het hele boekjaar 2007/2008 boekte Siemens een winst van 5,9 miljard euro dankzij de verkoop van autotoeleverancier VDO. De omzet steeg met 7 procent tot 77,3 miljard euro.

De it-poot van Siemens, Siemens IT Solutions and Services, zag z’n omzet in 2008 licht dalen, van 5,36 miljard euro tot 5,32. De winst zakte van 252 miljoen euro naar 144 miljoen euro.

Bron: Belga/Siemens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content