Siemens Enterprise koopt Fastviewer

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Netwerkspecialist Siemens Enterprise Communications heeft het Duitse Fastviewer overgenomen.

Netwerkspecialist Siemens Enterprise Communications heeft het Duitse Fastviewer overgenomen.

Fastviewer is opgericht in 2006 en gevestigd in het Duitse Neumarkt. Het is gespecialiseerd in samenwerkingssoftware: webconferentie, desktopdelen, e-collaboration, … 4000 klanten werken al met de software. Fastviewer had al verkoopkanalen in 12 landen en zal nu kunnen profiteren van het grote netwerk van Siemens Enterprise.

De oplossing van Fastviewer kan, aldus het perbericht van Siemens Enterprise, in minder dan een uur op een server worden geïnstalleerd. “Er is geen client-installatie vereist, de infrastructuurinvesteringen zijn zeer beperkt, en de server blijft operationeel gedurende upgrades.” Voor smartphones zoals iPhone en Blackberry zijn er ook mobiele samenwerkingsclients voorzien.

Gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit, betaalbaarheid: dat zijn de argumenten die Siemens Enterprise aanhaalt voor deze overname. Het bedrijf zal de FastViewer-oplossing aanbieden onder de naam OpenScape Web Collaboration, als onderdeel van z’n recent vernieuwde Unified Communications-oplossing OpenScape UC Suite 2011.

Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content