Siemens IT Solutions heeft goed jaar achter de rug

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Siemens IT Solutions heeft een goed 2008 achter de rug. De omzet steeg met 16 procent tot 96 miljoen euro.

Siemens IT Solutions heeft een goed 2008 achter de rug. De omzet steeg met 16 procent tot 96 miljoen euro.

Siemens IT Solutions is een integraal onderdeel van de Siemens nv die het sinds 2007 zonder de telecomactiviteiten moet doen. Die werden ondergebracht bij Nokia Siemens Networks en Siemens Enterprise Networks. Binnen Siemens nv is IT Solutions goed voor 9 procent van de omzet. Vorig jaar ging de omzet er wel met 16 procent op vooruit. De winst steeg met 14 procent, van 6,5 miljoen naar 7,4 miljoen euro.

Siemens zegt voorlopig nog niet veel te merken van de crisis. “Maar we maken ons geen illusies. De effecten van de crisis zullen zich zeker nog laten voelen; de vraag is vooral wanneer precies en hoe lang het zal duren”, zei André Bouffioux, ceo van Siemens BeLux bij de toelichting van de resultaten. De totale omzet van de groep steeg in 2008 overigens weer boven de drempel van 1 miljard euro.

Nog volgens Bouffioux is het orderboekje voorlopig nog goed gevuld. “De komende vijf à zes maand kunnen we probleemloos overbruggen via ons backlog”, klink het. Wel is het volgens de topman duidelijk dat sommige divisies harder getroffen zullen worden door de crisis. Onder meer de metaal- en papiersector zal nog flink wat klappen incasseren.

Voor de it-sector zit de ceo de toekomst rooskleuriger. “In tijden van crisis wordt in heel veel sectoren gegrepen naar het wapen van de automatisatie om efficiënter te werken. Misschien dat de it-sector daar wel voordeel kan uit halen”, aldus Bouffioux.

Siemens IT Solutions positioneert zich binnen de nieuwe groepsstructuur op het raakvlak tussen de verticale competenties van de groep (industrie, energie en gezondheidszorg) en de horizontale it-kennis. Grote klanten zijn onder meer de Europese Commissie en ING.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content