Siemens koopt Belgische technologieparel LMS

© GF/LMS
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Duitse Siemens legt 680 miljoen euro op tafel voor het Leuvense softwarebedrijf LMS International. Opnieuw gaat zo een Belgische technologietopper over in buitenlandse handen.

Het Duitse Siemens legt 680 miljoen euro op tafel voor het Leuvense softwarebedrijf LMS International. Opnieuw gaat zo een Belgische technologietopper over in buitenlandse handen.

LMS, dat zijn hoofdkwartier in Haasrode bij Leuven heeft, is gespecialiseerd in test- en simulatiesoftware, voornamelijk voor de auto- en ruimtevaartindustrie. Het bedrijf was één van de vroegste spin-offs van de KU Leuven. Vandaag werken er zowat 1200 mensen voor een omzet van 161,5 miljoen euro in 2011. Het bedrijf, dat geleid wordt door Urbain Vandeurzen, was grotendeels in handen van het management.

De overname door Siemens werd aangekondigd naast de gigantische besparingsoperatie van 6 miljard euro bij de Duitse groep. De aankoop van LMS moet – als tegenhanger daarvan – de kernactiviteiten nog versterken, zegt Urbain Vandeurzen aan De Tijd. LMS wordt deel van de PLM-softwarepoot van Siemens Automation, de divisie voor technische software, voortaan goed voor 10.000 mensen. LMS krijgt er een deel van de simulatiesoftwareactiviteiten van Siemens bij. Leuven wordt het managementcentrum voor simulatiesoftware binnen Siemens, weet de zakenkrant nog. Jan Leuridan (CTO, R&D) en Dirk Van den Berghen (COO, sales & commercial) blijven LMS leiden en rapporteren aan Chuck Grindstaff, de ceo van Siemens PLM. Vandeurzen zelf verlaat het bedrijf.

Met LMS, dat vorig jaar ook nog de Waalse technologietrots Samtech overnam, verdwijnt opnieuw een mooi Belgische technologiebedrijf in buitenlandse handen. ‘Little Microsoft’ werd de firma hier en daar liefkozend genoemd. De voorbije jaren zagen we onder meer ook Iris (Canon), Metris (Nikon) en Financial Architects (Wolters Kluwer) overgenomen worden door buitenlandse groepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content