‘Siemens wil Nokia Siemens Networks verkopen’

Siemens praat volgens bronnen van de Wall Street Journal met investeerders om de joint-venture met Nokia over te nemen.

Siemens praat volgens bronnen van de Wall Street Journal met investeerders om de joint-venture met Nokia over te nemen.

Het zou gaan om een volledige overname. De kans dat enkel het belang van Siemens wordt afgekocht is eerder klein. De krant noemt onder meer TPG, Blackstone Group LP en KKR&Co. Het bedrijf zou in zijn geheel zo’n zeven miljard euro waard zijn.

De financiële topman van Siemens zei eerder al dat Nokia Siemens Networks niet tot de ambities van het bedrijf behoort waarbij zo goed als letterlijk werd gezegd dat de dochter het huis zou verlaten.

Wat in het voordeel speelt is dat het bedrijf zijn kosten drastisch heeft teruggeschroefd. Zo raakte eind november bekend dat het bedrijf dit jaar 17.000 mensen zou ontslaan, een derde van het totaal aantal werknemers. Een groot aantal vestigingen sneuvelde daarbij.

Ook België werd daarbij getroffen. Hier had het bedrijf tot voor kort vestigingen in Herentals, Brusel, Eigenbrakel en Diegem, goed voor in totaal 800 jobs. Vandaag blijft enkel de vestiging in Herentals over waar zo’n 150 mensen werken.

Nokia Siemens networks werd in 2007 opgericht waarbij Nokia en Siemens elk de helft van de aandelen bezitten. De onderneming is actief in 150 landen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content