Silent Circle komt met zwaar beveiligde Blackphone 2

Blackphone 2 © Silent Circle

Silent Circle levert vanaf vandaag de zwaar op beveiliging en privacy gerichte Blackphone 2.

De beveiliger richt zich met de opvolger van de Blackphone op het grootzakelijke segment, waar ooit Blackberry bijzonder populair was. Daarbij is ondersteuning van privacy-regels een belangrijke focus van het toestel. De Blackphone 2 is volgens het bedrijf een eerste onderdeel van zijn cloudgebaseerde privacy-suite Enterprise Privacy Platform. De smartphone is bovendien geschikt voor gebruik in samenwerking met MDM-tools.

De smartphone draait op een eigen, beveiligde versie van Android, Silent OS genaamd. Daarin zijn nu ook Google-diensten als de Play Store en ondersteuning voor Android for Work geïntegreerd. Versleuteling is standaard. Daarvoor is de telefoon onder meer uitgerust met de eigen app voor versleutelde communicatie Silent Phone. Daarmee is het mogelijk versleuteld te bellen, bestanden uit te wisselen, videoconferenties te houden en sms’jes te versturen. Daarnaast biedt het onder meer Spaces, een eigen sandboxing-functionaliteit dat gescheiden beveiligde omgevingen biedt zodat persoonlijke en bedrijfsdata apart van elkaar blijven.

De smartphone is uitgerust met de Octa-core van Qualcomm, 3GB geheugen en 32 GB interne opslag. Verder biedt het toestel functionaliteit die vergelijkbaar is met andere ‘normale’ smartphones, zoals een 5,5 inch scherm van Gorilla Glass en een 13-megapixle camera.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content