Simac ICT Belgium wint raamcontract serverinfrastructuur Vlaams-Brabant

© Getty Images/iStockphoto
Jari De Brabander Stagiair DataNews  

De provincie Vlaams-Brabant kent het raamcontract voor geconsolideerde server- en storage infrastructuur toe aan Simac ICT Belgium. Het vierjarige raamcontract heeft een waarde van 600.000 euro.

Dat Simac ICT Belgium het raamcontract binnenhaalt, is niet helemaal verwonderlijk. De provincie Vlaams-Brabant werkte al met Simac samen voor het vorige raamcontract voor servers en licenties en ook het contract voor de levering van de eindapparatuur zit bij hen.

Concreet bestaat het raamcontract uit twee onderdelen. Eerst en vooral de levering, installatie, systeemintegratie en onderhoud van een geconsolideerde server- en storage infrastructuur, ter waarde van 500.000 euro. Daarnaast moet Simac ook hetzelfde voorzien voor een klassieke server- en storage infrastructuur, ter waarde van 100.000 euro.

Met dat nieuwe raamcontract wil het provinciebestuur vooral inzetten op een ‘hyperconverged’ infrastructuur. Dat zou de beste oplossing zijn om de grote hoeveelheden data van een provincie efficiënt te beheren. “Hyperconverged infrastructuur zorgt voor vereenvoudigd beheer, een hoge densiteit, dus ook minder koeling, minder rackspace, minder energieverbruik, verminderde complexiteit, hoge flexibiliteit en makkelijke uitbreidbaarheid,” zegt Luc Jaspers, diensthoofd informatica bij de provincie Vlaams-Brabant in een persmededeling. Die hyperconverged infrastructuur zal bestaan uit servers van HPE, storage van NetApp, VMware licenties, en oplossingen van Microsoft, Veeam en UPS-systemen van APC.

Aan de aanbesteding voegde de Provincie Vlaams-Brabant ook het principe van de ‘opdrachtencentrale’ toe. Hierdoor krijgen ook andere lokale overheden zoals gemeenten, steden en andere overheidsinstellingen binnen Vlaams-Brabant toegang tot dezelfde producten en diensten die het provinciebestuur afsprak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content