Simac wint bekabelingscontract bij spoorwegbeheerder Infrabel

© GF
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De beheerder van de Belgische spoorinfrastructuur Infrabel heeft een raamcontract voor de bekabeling van de datacenters gegund aan Simac ICT Belgium. Met het contract is een waarde van 1 miljoen euro gemoeid.

Simac voorziet de komende vier jaar gestructureerde bekabeling (koper en fiber) in de bestaande datacenters van Infrabel in Brussel, Muizen (AlphaCloud) en Monceau. Het bedrijf zal niet alleen instaan voor de levering en installatie van de kabels, maar ook voor het uittesten en certificeren. In totaal vertegenwoordigt het contract een waarde van 1 miljoen euro.

Degelijke bekabeling is essentieel voor een goeie performantie van het treinverkeer. “Een storing in het datacenter betekent dat de treinen niet rijden”, zegt Alain Janssens, datacenter manager bij Infrabel. Infrabel staat in voor het onderhoud en de vernieuwing van de spoorinfrastructuur en stuurt via de seinhuizen het treinverkeer aan. “Al deze activiteiten worden ondersteund door onze drie datacenters, die geïdentificeerd worden als nationaal kritieke infrastructuren”, aldus Janssens.

Infrabel werkte al eerder samen met Simac als leverancier. De cabling & infrastructure afdeling van Simac doet voor deze bekabeling opnieuw beroep op kabelproducent Nexans en distributeur Cebeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content