Simac wint storagecontract bij Elia

© Pieter Van Nuffel

De komende vijf jaar gaat Simac storage van NetApp leveren aan Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnetwerk. Met het contract is een waarde van 2 miljoen euro gemoeid.

“Wij beheren een hoogspanningsnet van ruim 8.000 kilometer in België en meten constant wat er op het netwerk gebeurt. Het goed opslaan, beheren en beschermen van al deze data is voor ons bijzonder belangrijk”, vertelt Bert Van De Merckt, bij Elia verantwoordelijk voor de storage.

De vereisten waren dan ook een permanente beschikbaarheid, een vlotte integratie van opslag met de back-up-omgeving en een gemakkelijke integratie met het gevirtualiseerde serverpark. Alles samen schreven zeven IT-dienstenleveranciers in voor het lastenboek en uiteindelijk kreeg Simac ICT Belgium het contract voor de combinatie van NetApp-opslag met Commvault back-up-systemen.

Ook de afgelopen vijf jaar leverde Simac al de opslag aan Elia. Het gaat alles samen om vijf NetApp-systemen, goed voor een totale opslag van 3 petabyte (3 miljoen gigabyte). Deze worden niet alleen ingezet het beheer van het hoogspanningsnet, maar ook voor alle andere toepassingen binnen Elia, zoals mailverkeer en databases. Simac zal ook instaan voor de installatie, training en onderhoud van hardware en software.

De nieuwe opslagsystemen worden voor de zomer geïnstalleerd, waarna ze uitgebreid getest worden en na de zomer de eigenlijke migratie van de data gebeurt. Tegen eind 2018 zouden de nieuwe NetApp-toestellen dan volledig in gebruik genomen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content