Simplivity wil plaats veroveren in Belgische serverracks

Het Amerikaanse Simplivity bestaat al sinds 2009 maar voortaan wil het bedrijf ook Belgische bedrijven overtuigen om hun oude datacenterhardware te vervangen door een Omnicube.

Het Amerikaanse Simplivity bestaat al sinds 2009 maar voortaan wil het bedrijf ook Belgische bedrijven overtuigen om hun oude datacenterhardware te vervangen door een Omnicube.

Simplivity speelt in de markt van hyper converged computing. Concreet mikt het op grote en middelgrote bedrijven wiens oude datacenter-hardware moet vervangen worden en dat liefst door een oplossing van één leverancier dat vlot uit te breiden valt, zoals de Omnicube. Het Amerikaanse bedrijf bestaat al sinds 2009, maar is sinds mei ook in België actief met twee mensen. Hier werkt het samen met een beperkte groep partners bestaande uit Prodata, Proact, Simac en Switchpoint.

“Een van onze troeven is dat we alle data voorgoed dedupliceren, comprimeren en optimaliseren. Dat maakt de data zelf een stuk efficiënter,” legt Hugo Doucet, regional sales manager voor België en Luxemburg uit aan Data News. “De Omnicube vervangt hierdoor alle datacenter functionaliteiten (server, storage, network, backup, replicatie,… ) door één datacenter bouwsteen.”

Het bedrijf belooft daarbij een TCO die drie keer lager ligt dan bij traditionele oplossingen. “Er is ook betere support omdat wij verantwoordelijk zijn voor de infrastructuur, maar ook vanuit investeringsperspectief is het interessant omdat je met verschillende Omnicubes je infrastructuur opbouwt,” vult Carel Bak, salesdirecteur voor de Benelux en Nordics aan.

Die ondersteuning komt vandaag nog vanuit de VS. In de tweede helft van het jaar wil het bedrijf teams in Emea uitbouwen, al staat nog niet vast waar dat zal gebeuren. Ook ondersteunt het bedrijf vandaag virtualisatie via VMware en ESX. KVM en Hyper-V staan wel op de roadmap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content