Single sign-on moet bedrijven naar Dropbox lokken

Opslagspecialist Dropbox biedt voortaan Single sing-on aan. Dat moet het bedrijf aantrekkelijker maken bij zakelijke gebruikers.

De functie, kortweg SSO genoemd, geeft IT-beheerders de mogelijkheid om Dropbox voor verschillende gebruikers te beheren. Zo kan de dienst gekoppeld worden aan een systeem als Active Directory waarmee je met één keer inloggen toegang krijgt tot al je zakelijke toepassingen.

Dropbox is vooral bekend bij consumenten. De dienst laat toe heel eenvoudig bestanden in de cloud te bewaren (en zo ook beschikbaar te maken op andere toestellen). De opzet is dat je een map op je computer hebt waarvan de inhoud, inclusief onderliggende mappenstructuur, volledig wordt gesynchroniseerd.

Het bedrijf wil al enige tijd zakelijke gebruikers overtuigen. Momenteel zien veel bedrijven de dienst nog als iets wat werknemers wel stiekem gebruiken, omwille van het gebruiksgemak. Maar Dropbox werkt de laatste jaren flink aan zijn zakelijke reputatie. Al doen concurrenten de dienst maar al te graag af als een onveilige en onbetrouwbare consumentenapp.

Gelijk met de single sign-on verandert het bedrijf ook de naam van zijn zakelijk aanbod. Die kenden we tot nu toe als Dropbox Teams, maar wordt nu opgedoomt naar Dropbox for Business.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content