Sint-Jan Brussel eerste Belgische ziekenhuis met app

Kliniek Sint-Jan in Brussel © .

Sint-Jan in Brussel heeft als eerste Belgische ziekenhuis een app ontwikkeld waarmee patiënten zich gemakkelijker kunnen oriënteren in de kliniek. Naast een lijst met de verschillende dokters, diensten en hun telefoonnummers, bevat de app ook een plattegrond van de verschillende locaties van het ziekenhuis.

Wie dus met een specifieke aandoening op weg is naar het ziekenhuis, kan de app raadplegen, eventueel de dienst opbellen, maar ook nagaan hoe zich in het ziekenhuis naar de gewenste dienst te begeven.

De app maakt deel uit van een algemene herschikking van de bewegwijzering en IT in de Kliniek Sint-Jan. Sinds kort doen de drie vestigingen van de groep, Kruidtuin, Middaglijn en Leopold I, in navolging van veel andere Belgische ziekenhuizen, beroep op een routesysteem. Daarbij volgen patiënten een route met een bepaalde kleur en nummer om hun bestemming te bereiken.

“Omdat we met een nieuw en een oud gebouw zitten, moeten we af en toe een afdeling verhuizen. In plaats van de volledige bewegwijzering aan te passen, kunnen we de patiënten nu gewoon een nieuwe route opgeven”, zegt Florence Feys, de woordvoerster van het ziekenhuis.

De klanten vinden de te volgen route ook steeds op de app terug. Momenteel herwerkt Sint-Jan ook haar ietwat verouderde website. In de toekomst hoopt het ziekenhuis afspraken rechtstreeks via de site en eventueel ook de app te kunnen laten boeken.

De applicatie ‘Kliniek Sint-Jan Brussels’ is beschikbaar op Android en iOS.

(Belga/MI)

Partner Content