‘Siri is de domste digitale assistent’

© REUTERS
Sebastien Marien Stagiair Data News

Een nieuw onderzoek testte welke AI-assistent het beste een reeks aan vragen kan beantwoorden. Google Assistant bleek met voorsprong de beste leerling te zijn, en Siri is maar net geslaagd.

Loop Ventures heeft naar aanleiding van de lancering van de Apple HomePod onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de populairste digitale assistenten. Alexa, Siri, Google Assistant en Cortana kregen elk een waaier aan verschillende vragen te verwerken.

Met de lancering van de HomePod heeft Apple nieuwe verbeteringen aangekondigd voor haar assistent, maar desondanks gaf Siri de meeste foute antwoorden in de test. 99,4 procent van de vragen heeft ze correct begrepen, maar de assistent van Apple kon slechts op 52,3 procent van de vragen een correct antwoord geven.

Beperkte functionaliteit

De concurrerende assistenten van Amazon, Microsoft en Google scoorden beter. Cortana was goed voor 57 procent correcte antwoorden, gevolgd door Alexa (64%) en Google Assistant (81%). Volgens de onderzoekers van Loop ventures mist Siri vooral de veelzijdigheid van haar concurrenten.

Basisfuncties zoals navigatie, e-mail en kalender ontbreken namelijk nog bij de assistent van Apple. Van zodra je alle vragen gerelateerd aan Siri’s ontbrekende functie weglaat, zou de assistent goed zijn voor 67 procent correcte antwoorden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content