SIS en Syntigo bouwen Mechels datacenter

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Syntigo – de ict-dochter van de NMBS Holding – en Siemens IT Solutions and Services (SIS) gaan een nieuw datacenter optrekken in Muizen bij Mechelen.

Syntigo – de ict-dochter van de NMBS Holding – en Siemens IT Solutions and Services (SIS) gaan een nieuw datacenter optrekken in Muizen bij Mechelen.

Het gaat om een oppervlakte van 3000 m² op een site van de NMBS Holding waarbij het uiteindelijke datacenter aan de allerhoogste eisen rond energie-efficiëntie zal voldoen. De start van de bouwwerken is voorzien begin 2011, waarbij de implementatie in twee fasen zal verlopen. In een eerste fase wordt een eerste paviljoen van 1500 m² gebouwd, dat vanaf januari 2012 operationeel zal zijn. Later wordt de overige 1500 m2 vervolledigd, en indien nodig kan de totale hostingoppervlakte nog eens uitgebreid worden.

Het AlphaCloud-datacenter past voor Syntigo – dat een belang van 50 procent neemt – in de strategie om meer en meer geïntegreeerde ict-diensten bovenop pure glasvezelconnectiviteit te gaan aanbieden. SIS heeft de bijkomende hostingcapaciteit nodig om te blijven groeien in Belgische infrastructuurdiensten, geeft Ulrich Penzkofer, Belux-ceo van Siemens IT Solutions and Services aan.

Overigens nam Siemens IT Solutions and Services nog maar in april een nieuw datacenter in Huizingen in gebruik: een tier III datacenter van 300 vierkante meter. Die ruimte wordt voornamelijk gebruikt voor traditionele outsourcingactiviteiten, hoewel er nu ook reken- en geheugencapaciteit kan afgenomen worden in de vorm van shared-services.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content