Sites van Le Soir en andere Franstalige kranten (weer) onder vuur

© Belga Image

De internetsites van de kranten Le Soir, La Libre Belgique en La Dernière Heure hebben een (nieuwe) cyberaanval ondergaan. Zondag was Le Soir al het slachtoffer geworden van een aanval. Le Soir was slechts enkele minuten offline, maar de andere kranten veel langer.

De aanval op Le Soir, die begon rond 19 uur, was minder zwaar dan die van zondag, aldus Didier Hamann, directeur-generaal van die krant. De hackers zijn er ook niet in geslaagd om het systeem binnen te dringen, aldus Hamann, die eraan toevoegt dat de site elke dag te maken krijgt met aanvalspogingen. De site werd een minuut of zes offline gehaald. Rond hetzelfde tijdstip waren ook de sites van La Libre Belgique en La Dernière Heure moeilijk te bereiken.

Het is exact dezelfde aanval als die bij Rossel (uitgever van Le Soir, red.)”, aldus La DH-hoofdredacteurRalph Vankrinkelveldt over de aanval op de site van zijn krant. “De sites hebben tegelijk een enorm aantal verzoeken gekregen”, verduidelijkt hij. De ICT-dienst is nog altijd aan het werk om ze weer toegankelijk te maken.

Zondagavond lagen de sites van verschillende kranten van de Rosselgroep, dat ook de Sudpresse-kranten uitgeeft, plat na een cyberaanval. Maandagochtend diende het bedrijf klacht in tegen onbekenden.

Vorige week werd de tv-zender TV5 gehackt door een met IS sympathiserende groep.

UPDATE 14/04/2015 08:01: De website van de krant Le Soir, lesoir.be, en die van twee kranten van de mediagroep IPM, lalibre.be en DH.be, zijn opnieuw toegankelijk

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content