Skillteam vernieuwt volledige it-infrastructuur Alpro

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Alpro, dat voedingsproducten op basis van soja maakt, zocht een volledig nieuwe it-infrastructuur en vond die bij de Belgische IBM-dochter Skillteam. “Voor ons is het een van de grootste contracten ooit”, zegt Steve Dierckens, algemeen directeur van Skillteam. “En een unieke situatie: van ‘scratch’ een infrastructuur opbouwen, een dergelijke situatie kom je niet vaak tegen.” Alpro werd vorig jaar door Vandemoortele verkocht aan de Amerikaanse multinational Dean Foods. Omdat het bedrijf volledig zelfstandig zou blijven werken, moest het op zoek naar een nieuwe serverplatform en een beveiligd netwerkplatform. In november 2009 schreef Alpro een offertevraag uit naar alle grote Belgische spelers.

Alpro, dat voedingsproducten op basis van soja maakt, zocht een volledig nieuwe it-infrastructuur en vond die bij de Belgische IBM-dochter Skillteam.

“Voor ons is het een van de grootste contracten ooit”, zegt Steve Dierckens, algemeen directeur van Skillteam. “En een unieke situatie: van ‘scratch’ een infrastructuur opbouwen, een dergelijke situatie kom je niet vaak tegen.”

Alpro werd vorig jaar door Vandemoortele verkocht aan de Amerikaanse multinational Dean Foods. Omdat het bedrijf volledig zelfstandig zou blijven werken, moest het op zoek naar een nieuwe serverplatform en een beveiligd netwerkplatform. In november 2009 schreef Alpro een offertevraag uit naar alle grote Belgische spelers.

Na een grondige evaluatie koos het voor Skillteam. “We snapten hun problematiek goed, aangezien we zelf een dochter van een multinational zijn”, legt Dierckens uit. “Al speelde voor Alpro anderzijds precies ook mee dat we een IBM-dochter zijn. Dat biedt garantie op stabiliteit. Bovendien hebben onze mensen echt geluisterd, zonder onze eigen mening op te dringen. Dat we niet enkel IBM-technologie leveren, bewijst dat. We hadden ook voor alle componenten specialisten in huis.”

Skillteam koos qua hardware voor IBM en Equallogic (Dell), qua software voor Microsoft, VMware en Symantec. Voor de monitoring levert het Tango/04, een product dat Skillteam al jaren promoot.

Eind dit jaar moet het project rond zijn. Financiële details willen Skillteam en Alpro niet kwijt over het contract, maar het valt in de grootteorde van een paar miljoen euro. Alpro sloot eerder dit jaar al een bpo-contract af met SD Worx, voor zijn hr- en rekruteringsbeheer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content