Skype-app voor Windows Phone vrijgegeven

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Microsoft heeft het bèta-label van de Skype-app voor Windows Phone geschrapt.

Microsoft heeft het bèta-label van de Skype-app voor Windows Phone geschrapt.

Microsoft, dat de internettelefoniedienst Skype vorig jaar overnam, heeft nu eindelijk een definitieve versie van de Skype-app voor Windows Phone gelanceerd. De app was in bèta sinds februari. Microsoft zegt de feedback erop te hebben gebruikt om een en andere te verbeteren.

In de finale versie van de Skype-app voor Windows Phone kunnen gebruikers onder meer naar vaste lijnen bellen en kunnen ze gemakkelijker hun contacten op Skype beheren (uitnodigen, uitnodigingen aanvaarden, blokkeren, deblokkeren, …). Ook zouden telefoon- en videogesprekken stabieler moeten verlopen.

Skype is voor Microsoft een moeilijke evenwichtsoefening. De softwarereus, die strijdt voor een plaats op de markt voor mobiele besturingssystemen, kan immers de steun van telecomoperatoren gebruiken om toestellen op Windows Phone aan te prijzen in de markt. Maar die operatoren zien Skype door de band genomen liever niet te veel gebruikt worden, en al zeker niet op mobiele telefoons: voice-over-ip slorpt niet alleen veel bandbreedte op, de operatoren verliezen er ook mobiele inkomsten door.

Berec, het orgaan dat Europese telecomregulatoren verenigt, meldde begin maart nog dat de eerste bevindingen van een recent onderzoek uitwijzen dat telecombedrijven inderdaad volop aan ’traffic management’ doen. Vooral voip- en peer-to-peer-trafiek – zoals bij een dienst als Skype – wordt erg vaak geblokkeerd. Eurocommissaris Neelie Kroes wacht nog op het definitieve rapport om eventuele maatregelen te nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content