Skype brengt video naar iPhone en iPad

© Belga
Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Demarche kan Facetime-applicatie van Apple ondermijnen.

Skype breidt zijn online videodiensten uit voor de iPhone en de iPad. Dat kan de Facetime-applicatie van Apple ondermijnen.

Videoconferentie op smartphones is totnogtoe helemaal geen succes. Nokia pakte er vijf jaar geleden al mee uit, maar die eerste 3G-toestellen raakten niet van de grond. Ook Juniper Research verwacht dat het nog vijf jaar zal duren voordat er een doorbraak komt. Tegen 2015 verwacht het hiervoor amper 29 miljoen smartphone gebruikers.

Maar In-Stat Research denkt dat weer dat Apple met de Facetime dienst voor een revolutie zal zorgen. Volgens de Financial Times verwacht het een jaarlijkse groei van 115 procent. Het zou tegen 2015 meer dan 1 miljard euro inkomsten opleveren. Grootste spelers worden Apple, Fring, ooVoo, Qik en Skype.

Dat Apple nu Skype toelaat om videodiensten te lanceren op iPhone en iPad, zou er op kunnen wijzen dat het niet bang is dat Skype zijn Facetime applicatie zal wegdrummen.

Facetime kan vandaag enkel op de iPhone 4 gebruikt worden. Op de nieuwe iPad wordt het ook verwacht. Die komt in april uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content