Skype kan vanaf nu ieders gesproken boodschappen en chatgesprekken in real-time vertalen

© .

Alle gebruikers van internetbeldienst Skype kunnen hun gesproken boodschappen voortaan automatisch laten vertalen in vier talen, en hun geschreven berichten in bijna vijftig talen. Dat werd bekendgemaakt door Microsoft, dat de Skype Translator in december uitprobeerde, maar dan met slechts twee talen.

De Skype Translator kan mondeling in vier talen vertalen: het Engels, het Spaans, het Italiaans en het Mandarijns. Geschreven chatberichten kunnen in vijftig talen vertaald worden, waaronder ook het Nederlands.

“We halen de taalbarrières neer die historisch een echte uitdaging vormden voor vrienden of familieleden die met elkaar wilden communiceren”, verklaart Yasmin Kahn op de blog van Skype. “Ons doel met Skype Translator is de best mogelijke vertaling aan onze meer dan 300 miljoen klanten te bieden.”

Skype Translator kan gratis gedownload geworden in de Windows Store met een computer of tablet die op Windows 8 draait.

In december had Microsoft al een testprogramma van Skype Translator in twee talen gelanceerd: het Engels en het Spaans.

De technologie is de vrucht van verschillende jaren onderzoek van de Amerikaanse informaticagroep Microsoft. Van zijn kant lanceerde Google in januari een nieuwe versie van zijn gratis vertaalapp Google Translate, waarmee je om het even welke smartphone in een instantvertaler kan veranderen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content