Slack en Google gaan nauw samenwerken

Slack © .

Slack en Google Cloud gaan nauwer samenwerken. Dat heeft Slack, een online platform dat binnen bedrijven wordt gebruikt om samen te werken, woensdag bekendgemaakt op het bedrijfsblog. Slack heeft er geduchte concurrentie van Facebook en Microsoft bijgekregen, die vergelijkbare tools aanbieden.

Slack is een platform dat door gebruikers zelf is uit te breiden met allerlei handige functies. Een van de meest gebruikte functies was het toevoegen van Google Drive aan Slack. Die ‘integratie’ wordt nu eenvoudiger. Niet langer worden meldingen over Drive-bestanden in Slack per e-mail verstuurd. In plaats daarvan komt een speciale Drive Bot, een chatbot die de meldingen in Slack zet. De chatbot geeft de gebruiker bovendien de mogelijkheid om wijzigingen bijvoorbeeld te weigeren.

Google Drive kwam kortgeleden met een speciale versie voor groepen collega’s: Team Drive. Ook die wordt toegevoegd aan Slack. Daarnaast wordt het mogelijk om een voorvertoning van documenten te bekijken in Slack. Downloaden van een bestand of Slack verlaten is dan niet meer nodig.

Strijd met Microsoft en Facebook

Volgens Slack komen de nieuwe functies begin 2017 beschikbaar. Het is naar verluidt nog maar het begin van de nauwere samenwerking tussen de twee bedrijven. Met die samenwerking moet de strijd worden aangebonden met concurrenten Facebook at Work en Microsoft Teams. Die laatste heeft een voordeel omdat het onderdeel is van het Office-pakket. Facebook at Work lonkt naar gebruikers met de herkenbare uitstraling die is overgenomen van het ‘gewone’ Facebook.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content