Slack koopt (en sluit) twee concurrenten

Stewart Butterfield, CEO van Slack © REUTERS

HipChat en Stride stoppen ermee. Het bedrijf achter beide zakelijke communicatieapps gaat partneren met concurrent Slack.

Slack-CEO Stewart Butterfield kondigt op Twitter aan dat zijn bedrijf een samenwerking (geen overname) met Atlassian sluit. Het neemt daarbij de intellectuele eigendom van HipChat en Stride over om de gebruikservaring in Slack te verbeteren, en om de gebruikers die willen overstappen naar Slack optimaal te ondersteunen.

Dat is een mooie verwoording om te zeggen dat Slack ook de gebruikers van HipChat en Stride hoopt te verleiden want de twee diensten worden stopgezet vanaf 15 februari 2019. De werknemers van Atlassian verhuizen sowieso naar Slack. Hipchat zelf is sinds 2012 in handen van Atlassian.

Atlassian’s vicepresident voor productmanagement spreekt in een blogpost van een ‘strategisch samenwerking’ en zegt dat zijn bedrijf op haar beurt investeert in Slack. De exacte bedragen worden niet genoemd, maar het komt er dus op neer dat Slack twee concurrenten uit de markt koopt en de eigenaar van die concurrenten voortaan een deel van Slack bezit.

Techcrunch merkt op dat Atlassian’s andere producten zoals Bitbucket, Trello en Jira waarschijnlijk blijven bestaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content