‘Slechts’ 203 banen weg bij Alcatel-Lucent

© Belga

Het aangekondigde banenverlies bij Alcatel-Lucent in België wordt teruggebracht van 280 naar circa 203. Dat zijn vakbonden en directie bij het France telecombedrijf overeengekomen.

Hoeveel jobs er precies in Antwerpen (zowat 1.550 werknemers) dan wel in de veel kleinere vestiging in Namen verdwijnen, staat nog niet volledig vast. Namen blijft zeker open, al zal er wellicht slechts een zeer beperkte bezetting overblijven.

Op een Europese ondernemingsraad van Alcatel-Lucent was eind vorig jaar beslist dat er in België 280 van de 1.680 jobs moesten verdwijnen.

Constructieve gesprekken

‘De gesprekken met de directie hebben lang geduurd, maar zijn steeds zeer constructief verlopen en we zijn tevreden dat we het banenverlies nog naar beneden hebben kunnen halen door onder meer een aantal interne mutaties’, zegt ACLVB-secretaris Eric Vuchelen.

‘De 203 jobs die nu nog verdwijnen zijn ook lang niet allemaal naakte ontslagen.’

Geen garanties

Het eindresultaat zou ook nog iets lager of hoger kunnen uitvallen. ‘Enerzijds zullen er nog een aantal mensen vrijwillig vertrekken, anderszijds wordt aan een aantal gevraagd om in te tekenen op een brugpensioenregeling,’ verduidelijkt Lieveke Norga van LBC-NVK.

Bovendien zijn er geen garanties voor de toekomst. ‘Dit is de tweede herstructurering in een jaar tijd en het bedrijf blijft het financieel moeilijk hebben, zegt BBTK-secretaris Guy Vertommen. ‘Hopelijk zitten we hier binnenkort niet opnieuw.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content