Slechts één op drie bedrijven gespaard van netwerkpannes

. © Data News

De meerderheid van de Belgische bedrijven had het afgelopen jaar te kampen met een netwerkpanne. Die loopt niet zelden uit tot meer dan een dag.

Uit de Data News telecomenquête blijkt dat slechts 32 procent van de respondenten aangeeft dat hun bedrijf de laatste 12 maanden geen netwerkpanne had. Hoewel de meeste pannes binnen een dag zijn opgelost, zegt acht procent van de respondenten dat de problemen meer dan een dag duren.

De rondvraag bij 459 respondenten actief in een IT-functie bij diverse bedrijven leert ons dat de pannes in 23 procent van de gevallen minder dan een uur duren, vaak zelfs nog geen half uur. Maar daar tegenover geeft 23 procent van de respondenten aan dat hun netwerkuitval tussen één uur en één dag duurde. Veertien procent zegt niet exact te weten of er zich incidenten hebben voorgedaan.

Hoewel de meeste problemen relatief snel worden opgelost, blijft een altijd vlot werkend netwerk geen evidentie voor de meeste bedrijven. Niet onbelangrijk als je weet dat steeds meer bedrijven hun applicaties in de cloud zetten. Op dat moment betekent een netwerkprobleem dat een groot aantal kantoormedewerkers technisch werkloos zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content