Slim energiegebruik met Cisco

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Netwerkgigant Cisco kondigt software aan voor het energiebeheer van ip-toestellen en mikt op beheersystemen voor ‘slimme gebouwen’.

Netwerkgigant Cisco kondigt software aan voor het energiebeheer van ip-toestellen en mikt op beheersystemen voor ‘slimme gebouwen’.

Bedrijven kunnen behoorlijk wat energiekosten besparen door ongebruikte systemen uit te schakelen en zo ‘vampierstroomverbruik’ (‘vampire power’) te vermijden. Op Cisco Networkers in Barcelona kondigde Cisco hiervoor de EnergyWise technologie aan.

In een eerste fase betreft het een softwareupgrade voor Catalyst switches, met de mogelijkheid om het stroomverbruik van aangesloten ip-systemen (zoals ip-telefoons, camera’s, toegangspunten voor draadloze netwerken, en dies meer) te beheren. Tegen de zomer van dit jaar moet tevens ondersteuning voor EnergyWise worden geboden op pc’s, notebooks en printers, met behulp van Verdiem’s Surveyor software (pc-beheersoft).

Begin 2010 wil Cisco dan met EnergyWise in staat zijn alle elementen in een gebouw, zoals verwarming, airco, toegangsbeheersystemen of brandalarmen te beheren. Het bedrijf werkt hiervoor samen met derden zoals Schneider Electric, en heeft tevens het bedrijf Richards-Zeta Building Intelligence overgenomen. Die laatste biedt middleware die de datavertaalslag tussen EnergyWise en de gebouwbeheersystemen moet mogelijk maken.

De Catalyst systemen kunnen gratis van een EnergyWise-upgrade worden voorzien vanaf februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content