‘Slim horloge Apple pas in 2014 op de markt’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Volgens een doorgaans betrouwbare analist moeten we Apple’s iWatch nog niet meteen op de markt verwachten, omdat het bedrijf te druk in de weer is met een radicale update van het iOS-besturingssysteem voor iPhone en iPad.

Ming-Chi Kuo, analist bij KGI Securities, verwacht dat Apple’s iWatch niet dit jaar – zoals gesuggereerd werd in eerdere berichtgeving rondom het horloge – maar in de tweede helft van volgend jaar verschijnt. Kuo beweert dat bij Apple momenteel alles in het teken staat van iOS 7, het volgende besturingssysteem voor mobiele toestellen dat een volledig nieuw design belooft te krijgen. Er zijn daardoor dit jaar geen tijd en middelen meer om de iWatch op punt te stellen.

De analist meent nog dat Apple bewust kiest voor een smatwatch, en niet voor een ander draagbaar mobiel apparaat zoals een slimme bril, zoals Google. Kuo zegt dat Apple denkt op relatief korte termijn meer mensen te kunnen bereiken met een horloge. Google Glass daarentegen, zal bij aanvang nog maar een nicheproduct zijn – naar verluidt worden er in het tweede kwartaal van dit jaar maar 40.000 stuks van geproduceerd.

Beweringen van analisten moeten doorgaans met een korreltje zout genomen worden, ware het niet dat Ming-Chi Kuo al vaker correcte berichtgeving vergaarde over het productieproces bij Apple.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content