Slim horloge van Apple nabij: bedrijf registreert merknaam iWatch

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De smartwatch van Apple komt weer wat dichterbij: het bedrijf heeft in Japan een verzoek ingediend om de merknaam iWatch te registreren.

Op 3 juni heeft Apple bij een Japans patentenbureau documenten ingediend om het merk ‘iWatch’ vast te leggen. Dat de hardwaregigant uit Cupertino deze merknaam wil beschermen, wijst erop dat het mogelijk niet lang meer zal duren alvorens er een slim horloge van Apple in de winkelrekken ligt.

Er wordt al langer gespeculeerd over een smarwatch van Apple. Het toestel krijgt naar verluidt een OLED-schermpje van 1,5 inch, zal draaien op het iOS-besturingssysteem dat we kennen van de iPhone en e iPad, en kan via Bluetooth communiceren met een iPhone. Daarnaast zou het gadget gemaakt zijn van een flexibel soort glas zodat je het om je pols kunt buigen. Sommige analisten verwacht Apple’s smartwatch dit jaar nog, anderen in 2014.

Apple zou niet de eerste zijn met een slim polshorloge: Sony bracht onlangs nog de tweede versie van zijn SmartWatch uit – met een belfunctie en NFC-ondersteuning -, en ook Pebble heeft een eigen variant op de markt. Verwacht wordt dat ook Samsung, Microsoft en Google binnen afzienbare tijd een smartwatch uit de doeken gaan doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content