Slimme armband vervangt het paswoord van je werk-pc

© Intel
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Intel werkt aan ‘enterprise wearables’. Een security bracelet bijvoorbeeld laat je automatisch aan- en afmelden op je werk-pc zonder dat je nog een wachtwoord hoeft in te tikken. Mét ‘enterprise grade security’, belooft Intel.

Dat wachtwoorden hun beste tijd gehad hebben, wordt quasi elke dag pijnlijk duidelijk wanneer alweer een nieuwe hack of nieuw dataverlies bekend raakt. Intel ziet in een ‘security bracelet’ een alternatief. Het bedrijf toonde een prototype op de ontwikkelaarsconferentie IDF.

Helemaal weg is het paswoord dan ook weer niet. Van zodra je de armband om je pols doet, moet je immers nog altijd eenmalig je wachtwoord intikken voor koppeling en anthenticatie. Vervolgens zal de armband je automatisch aanmelden op je werk-pc van zodra je in de onmiddellijke buurt bent én je computer weer vergrendelen wanneer je je plaats verlaat.

De authenticatie blijft werken zolang als kje de armband niét van de pols verwijdert. Mocht iemand een armband van derden in handen krijgen, heeft die er met andere woorden niks aan. “Het consumenten-gebruiksgemak combineren met ‘enterprise grade security'”, vat Intel-ceo Krzanich dat samen.

Daarnaast werkt Intel ook samen met Microsoft rond wat het ‘wake-on-voice’ noemt. Een Windows 10 computer die in slaapstand staat, kan je via een stemcommando laten ontwaken met behulp van de Cortana-spraakassistent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content