SMALS investeerde meer

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Het activiteitenverslag van ict-dienstenleverancier Smals vzw wijst op een sterke stijging van de investeringen in het voorbije jaar.

Als leverancier van ict-diensten aan organisaties en instellingen in de sociale zekerheid en gezondheidszorg, heeft Smals vzw in het voorbije jaar zijn investeringen met 34 procent opgevoerd tot 16,6 miljoen euro. Hierin speelde de opening van een nieuw datacenter aan de Willebroekkaai in Brussel, naast een geüpgraded datacenter in Anderlecht een belangrijke rol. Voorts kende Smals een relatief sterke groei in nieuwe projecten (+14%). In 2012 werd onder meer de mobiele Dimona aangifte, de eBox voor de burger en Vitalink (een pilootproject voor de eerstelijnszorg) gerealiseerd, stelt Frank Robben, gedelegeerd bestuurder van Smals.

Uit het ‘Activiteitenverslag 2012‘ blijkt dat de omzet steeg tot 222,9 miljoen euro, voor 70,5 procent bij openbare isntellingen van sociale zekerheid en federale parastatalen,10,1 procent bij federale overheidsdiensten en 19,4 procent bij andere instellingen (zoals onder meer Kind&Gezin). Analyse en ontwikkelingen van toepassingen was goed voor 23,2 procent van de omzet, naast ict-infrastructuurbeheer en operationele diensten (26,8%), detachering (31,9%) en externe ict-consultants voor leden (18,1%, een stijging met 43% ten opzichte van 2011). “In het belang van haar leden gaat Smals maximaal op zoek naar synergiën, standaardisatie en schaalvoordelen – ook bij de aankoop van ict,” stelt Frank Robben, “[…] Omzetgroei is voor Smals geen doel. Het is wel een teken van vertrouwen van onze leden, die ons nieuwe initiatieven blijven toevertrouwen.” Voor 2013 verwacht Frank Robben wel een lichte daling van de omzet. Eind 2012 werkten 1.758 personen in loondienst van Smals, een stijging met 75 voltijdse equivalenten tegenover 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content