Smals koopt 1 petabyte voor sociale zekerheid en eHealth

© IDG

Om het eHealth-platform en het portaal van de sociale zekerheid beter te ondersteunen heeft Smals een fikse brok opslag voor zijn datacenters gekocht.

De petabyte, opgesplitst in twee halve petabytes om over twee datacenters te spreiden, moet de prestaties en beschikbaarheid van het eHealth-uitwisselingsplatform en het webportaal SocialeZekerheid.be verbeteren. Concreet gaat het twee keer om HP’s 3PAR StoreServ 10800 opslag die meteen de vorige EVA-opslag, ook van HP, vervangt. De installatie begon een tweetal weken geleden en wordt nu ongeveer afgerond.

“De geringste onbeschikbaarheid van het portaal SocialeZekerheid.be, het eHealth-platform en de tientallen applicaties die eraan gekoppeld zijn, kan ernstige gevolgen hebben”, zegt Frank Robben, CEO van Smals. “Daarom moet onze gevirtualiseerde omgeving opgewassen zijn tegen onvoorspelbare pieken en dalen van de werklast van de applicaties.”

Volgens Robben is het Storage Area Network (SAN) van Smals momenteel al een van de grootste van België. Daar kan bovendien extra opslag aan toegevoegd worden wanneer dat nodig is. Niet onbelangrijk want de opslag zal ook worden gebruikt voor G-cloud.

“Het aanbod van Storage-as-a-Service van Smals is een nieuwe cruciale stap naar de G-cloud en naar bijkomende vormen van synergie in ICT,” legt Nick Marly, ict-manager bij het RIZIV uit. “Het verlaagt onze recurrente infrastructuurkosten en verzekert een uitstekende beschikbaarheid van onze onlinediensten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content