Smartphone kwijt? Gebruik Plan B!

Plan B for Android is een app die je kan downloaden en op afstand kan installeren om je smartphone te lokaliseren wanneer je het toestel verloren hebt.

Plan B for Android is een app die je kan downloaden en op afstand kan installeren om je smartphone te lokaliseren wanneer je het toestel verloren hebt.

Een plan B hebben in een moeilijke situatie brengt vaak redding. Zo dachten de ontwikkelaars van Lookout Labs wellicht toen ze een app voor Android ontwikkelden waarmee je een verloren of gestolen smartphone kunt traceren. Door op afstand de app Plan B van Lookout Labs te installeren kan je een gsm terugvinden ook nadat je het toestel kwijt bent.

De Plan B for Android app stuurt je de locatie van de gsm op regelmatige tijdstippen via sms. Je vindt je gsm dus in theorie zelfs terug als je de app niet vooraf hebt geïnstalleerd (op voorwaarde dat de vinder of de dief het toestel natuurlijk niet volledig heeft gereset voor die tijd). Een redacteur van de technologiewebsite Ars Technica vond op deze manier zijn Motorola Droid terug na vele spannende omzwervingen die hij in detail beschrijft.

We probeerden de app zelf uit met een Acer Liquid. Zodra de app geïnstalleerd is, activeert de software de gps en zodra Plan B een positie heeft, stuurt die een Google Map naar je Gmail-adres met de locatie van de telefoon. Dat doet de app 5 minuten lang, maar je kunt daarna opnieuw een locatie op afstand vragen via bijvoorbeeld sms.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content