Smartphone met lege batterij niet welkom op vliegtuig

Door een opmerkelijke veiligheidsmaatregel zullen bepaalde internationale luchthavens elektronica niet toelaten als passagiers het toestel niet aan kunnen zetten bij de veiligheidscontrole.

Door een opmerkelijke veiligheidsmaatregel zullen bepaalde internationale luchthavens elektronica niet toelaten als passagiers het toestel niet aan kunnen zetten bij de veiligheidscontrole. De maatregel wordt opgelegd door de TSA of Transportation Security Administration. De organisatie die in de VS instaat voor de veiligheid op onder meer de luchthavens. De organisatie zegt dat bij inspectie bezitters van een toestel in staat moeten zijn om dit aan te zetten. Wanneer dit niet lukt kan het toestel geweigerd worden samen met bijkomende screenings van de passagier.

De maatregel geldt bij een onbekend aantal internationale luchthavens met directe bestemmingen naar de VS. TSA zelf geeft weinig extra info, maar verschillende media melden dat de kans bestaat dat terroristen een aanslag kunnen plegen met een bom die geen metaal bevat. Hoe en waar een niet opgeladen smartphone daarbij aan te pas komt is nog niet helemaal duidelijk.

Frankrijk werkt alvast mee met de nieuwe regels. Volgens het Nederlandse persbureau Novum is wordt er op Schiphol nog bekeken welke maatregelen er worden genomen. Of ook Brussels Airport meedoet is niet duidelijk.

De maatregel geldt voor alle elektronica, maar zal in praktijk vooral gelden voor smartphones en in zekere zin ook voor tablets en laptops. De nieuwe regel vereist voor alle duidelijkheid niet dat uw toestel volledig is opgeladen. Het volstaat dus om een zekere minimumcapaciteit te hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content