Smartphone van Amazon met 3D-scherm op komst

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Retailreus Amazon komt volgens The Wall Street Journal met twee eigen smartphones en een mp3-speler om muziek op te streamen. Eén van de telefoons zou een 3D-scherm meekrijgen en met oogbediening werken.

Amazon plant volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal twee eigen smartphones, waaronder één met een 3D-scherm. Die doet holografische beelden boven het scherm zweven, zonder dat er een 3D-bril aan te pas komt. Scrollen zou mogelijk zijn op basis van oogbewegingen.

Er circuleren al langer geruchten dat Amazon met een eigen smartphone komt, zeker nadat de retailer Charlie Kindel – de gewezen baas van Windows Phone – aan boord nam.

‘iPod voor streaming’ Naast de ‘3D-smartphone’, staat er ook nog een tweede smartphone in de steigers bij Amazon, die gericht is op een massapubliek. Tenslotte gaat het bedrijf volgens The Wall Street Journal ook een mp3-speler op de markt brengen – een soort iPod, maar dan specifiek voor streaming.

Kindle Fire van 10 inchOok op de tabletmarkt wil Amazon zich sterker gaan profileren. Na de Kindle Fire van 7 inch die in november 2011 uitkwam, en het model van 8.9 uit september 2012, zou er later dit jaar ook nog een variant van 10 inch verschijnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content