Smartphone ZTE scant je oog om je toestel te ontgrendelen

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De nieuwste smartphone van het Chinese technologiebedrijf ZTE scant de bloedbanen in je oog om het toestel te ontgrendelen. Of hoe biometrische authenticatie het klassieke paswoord irrelevant maakt.

De Chinese technologieproducent ZTE tilt biometrische authenticatie naar een hoger niveau. Om de Grand S3 te ontgrendelen, scant het toestel de bloedbanen in je oog met behulp van de frontcam op het toestel. In een later stadium moet het ook mogelijk worden om mobiele betalingen te doen met behulp van je oog, of om toegang te krijgen tot beveiligde content.

ZTE werkt voor deze feature samen met het Amerikaanse bedrijfje EyeVerify, dat zijn Eyeprint ID-technologie ook op andere toestellen gaat introduceren. Het scannen van een oog is iets omslachtiger dan het scannen van een vingerafdruk, maar het zou nog wel een stuk veiliger zijn.

De front-facing camera op de Grand S3 brengt de rode adertjes in het oogwit in kaart, en kijkt dan of het resultaat overeenstemt met de adertjes in het oog van de eigenaar van het toestel. Het hele scan-proces mag volgens EyeVerify niet langer dan 800 milliseconden duren.

De Grand S3 van ZTE is een high end smartphone met een scherm van 5.5 inch en een 2.5 GHz quadcore processor aan boord. Het toestel draait op Android 4.4, en kost ongeveer 400 euro.

Op 17 januari werd de S3 gelanceerd op de Chinese markt. Wanneer Europa aan de beurt komt is nog niet helemaal duidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content