Smartphonegebruik stijgt in België, maar blijft onder Europees gemiddelde

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

In 2012 had meer dan een kwart van de Belgen een smartphone. Daarmee steeg het smartphonegebruik met 7 procent tegenover 2011, maar het blijft wel ruim onder het Europese gemiddelde van 48 procent.

Ruim een kwart van de Belgen (28 procent) bezit een smartphone, zo blijkt uit een onderzoek van het Interactive Advertising Bureau (IAB) en InSites Consulting, dat in 2012 uitgevoerd werd bij 7.827 internetgebruikers uit 19 verschillende landen, waaronder ook 447 Belgen. Ons smartphonegebruik is met 7 procent toegenomen tegenover 2011, maar blijft wel nog onder het Europese gemiddelde van 48 procent.

Tweederde apps niet gebruikt

Meer dan de helft van de Belgische gebruikers (59 procent) surft dagelijks met zijn smartphone op het web. Gemiddeld staan er 24 apps op hun toestel geïnstalleerd – weersvoorspellingsapps en navigatie-apps zijn het populairst, gevolgd door toepassingen voor gaming, muziek en video’s en nieuwsgaring. Maar amper een derde van deze applicaties wordt wekelijks gebruikt. Verder is 65 procent van de Belgische respondenten bereid om kleine mobiele betalingen te doen via de smartphone.

Data-abonnement te duur

Tenslotte werd nog gepeild naar de redenen waarom Belgen (nog) geen smartphone in huis gehaald hebben. 55 procent wil er geen omdat hun huidig toestel nog goed werkt en 20 procent vindt een data-abonnement nog te duur.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content