Smartphoneplannen jagen beurskoers Nintendo de lucht in

. © Nintendo

De plannen van Nintendo om samen met DeNa games te maken voor smartphones en andere mobiele toestellen jaagt de waarde van het bedrijf omhoog op de beurs van Tokyo.

Nintendo ging er 21 procent op vooruit, wat het maximum is voor een aandeel in één dag. Ook de beurs van Tokyo zelf sloot met ruim een half procent winst af.

De spelfabrikant maakte gisteren bekend dat het samen met het Japanse DeNa games voor smartphones en tablets zal maken. Nintendo bleef tot nu toe altijd trouw aan zijn eigen grote en mobiele consoles, maar wijzigt nu toch de koers waardoor Nintendo-personages binnenkort ook op niet-Nintendo toestellen te spelen zijn.

Welke games wanneer zullen verschijnen is momenteel nog niet bekend. Wel heeft Kotaku geanalyseerd wat voor games we van de samenwerking met DeNa kunnen verwachten en dat kan mogelijk niet naar de zin zijn van traditionele spelers.

DeNa heeft een indrukwekkende portfolio van games waaronder spellen gebaseerd op Star Wars en Transformers. Tegelijk heeft het met Mobage zijn eigen gameplatform.

Een van de redenen dat het Japanse bedrijf zulke namen kan strikken is dat het met succes free-to-play games maakt. Zo lijkt het er op dat DeNa niet vies is van games waar je gratis mag spelen, maar wel moet betalen om verder te geraken of om bepaalde items in het spel te krijgen. Een praktijk die ‘gratis’ games zeer lucratief maken, maar ook eentje die gamers kan frustreren omdat je soms niet kan winnen zonder ergens te betalen, of voor hoge kosten kan zorgen net omdat je met vele kleine bedragen zit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content