‘Smartphones isoleren ons van buitenwereld’ (Google-oprichter)

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Sergey Brin, co-oprichter van Google, zegt dat de manier waarop we vandaag mobiel informatie tot ons nemen niet strookt met Google aanvankelijk voor ogen had. Informatie zou tot bij de gebruiker moeten komen, op de momenten dat hij ze nodig heeft. Dat is wat de augmented reality-bril Google Glass moet doen.

Op een TED-conferentie zei Sergey Brin, co-oprichter van Google, dat de manier waarop we vandaag met onze smartphone digitale informatie tot ons nemen niet strookt met wat hij in den beginne met Google voor ogen had. Informatie zou tot bij de gebruiker moeten komen op de momenten dat hij ze nodig heeft. Dat is wat de augmented reality-bril Google Glass moet doen.

‘Door smartphones te gebruiken isoleren we ons van de buitenwereld en communiceren we met elkaar door naar beneden te kijken en over een stuk glas te staan wrijven’, aldus Brin. ‘Met de Google-bril wilden we iets maken dat je handen en je ogen vrij maakt. Het display van de bril projecteert dan wel informatie in je gezichtsveld, toch kan je tegelijkertijd nog oogcontact maken met andere mensen.’

‘In het begin vonden wij bij Google dat digitale informatie naar je toe moet komen op de momenten dat je ze nodig hebt – we wilden aanvankelijk zelfs af van het search-mechanisme. Vijftien jaar later is Google Glass het eerste apparaatje dat onze initiële visie doortrekt.’

Ontwikkelaars konden al een exemplaar van Google Glass kopen voor 1.500 dollar. De bril zou eind 2013 beschikbaar moeten zijn voor consumenten, voor een lager bedrag.

Benieuwd hoe de wereld eruit ziet door de glazen van een Google-bril? Bekijk dan dit filmpje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content